Így tud igénybe venni gyógykúrát a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben

Az alábbiakban gyűjtöttük össze azokat az alapvető információkat, amik hasznosak lehetnek azoknak, akik 2020 őszén a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben szeretnék igénybe venni a támogatott gyógykezeléseket.

 

Biztonsági szabályok, intézkedések

A jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetben a gyógyfürdőben különösen odafigyelnek a fertőtlenítésre és higiéniás szabályok betartására. Légúti betegséggel, lázzal, hányásos-hasmenéses betegséggel a Gyógyfürdő nem látogatható.  Medencébe lépés előtt és után kötelező a zuhanyzás, valamint a papucs használat. Mindenhol kötelező a biztonságos, 1,5 méteres távolság betartása (pénztárnál, beléptetésnél, orvosi váróban, pihenő terekben, öltözőben, mosdóban, medencében, kezelőhelyeken). A mosdókban virucid kézfertőtlenítő szerek használatra kérik a vendégeket. A gyógyvizes medencék csak ülőfürdőként használhatóak és a kijelölt lejáratokon megközelíthetők.

A fenti szabályok betartása mellett a gyógyfürdő használata nem jelent nagyobb kockázatot, mint bármilyen zárt térben tartózkodás, hiszen a gyógyvíz jódtartalma eleve fertőtlenítő hatású. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő tágas terei és medencéinek száma lehetővé teszi a biztonságos távolság betartását.  Aki  úgy érzi magát biztonságban, annak maszk használata is javasolt. 

A támogatott gyógykúra ára

  • A napi csomagár december 31-ig -ig 1 900 forint hétköznapokon, mely tartalmazza az orvosi vizsgálatot, a fürdőbelépést és akár napi 4 féle kezelést.

  • Azok a vendégek, akik már legalább két támogatott gyógykúrán vettek részt, a harmadik kúrától jogosultak a 10%-os törzsvendég kedvezményre.

A SZÉP-kártya mindhárom zsebéből fizethető a gyógykúra! 

Betegségek, amelyekre a gyógykúra jótékony hatással van

A jódos, brómos, konyhasóban gazdag víz gyógyhatása rendkívül széleskörű. Elsősorban mozgásszervi betegségek esetén, ízületi- és gerincbetegségeknél, az úgynevezett kopásos panaszoknál alkalmazható.

Ezen felül törések és mozgásszervi műtétek utáni rehabilitáció során segíti a beteg felépülését, továbbá jó hatással van egyes szív- és érrendszeri betegségeknél, bőrgyógyászati, nőgyógyászati és idegrendszeri betegségekre is.

A gyógykezelések felírásának szabályai

A fürdő szakorvosai a gyógykezeléseket rendelési időben, hétfőtől péntekig 7 órától 18 óráig tudják felírni a betegeknek. Sok más fürdővel ellentétben - nem kérnek beutalót és előzetesen időpontot sem kell egyeztetni.

Egyéb opció: Hajdúszoboszlói szállás partnereinknél is igénybe vehetőek az orvosi állapotfelmérések és kezelések.

A támogatás igénybevételéhez mindenképpen hozni kell az érvényes TAJ kártyáját és lakcímkártyáját. Érdemes elhozni a már meglévő egészségügyi panaszokkal kapcsolatos orvosi papírokat is, a gyorsabb és hatékonyabb vizsgálat érdekében.

Masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, széndioxid kezelést és komplex gyógyászati kezelés vehetnek igénybe a betegek a gyógyvizes fürdőzés mellett. A különböző gyógykezelések kombinálva a leghatékonyabbak.

A gyógykúrában felvehető kezelések száma:

Egészségbiztosítási támogatással egy nap legfeljebb 4 féle kezelésre van lehetőség. Egy naptári évben két kúracsomag vehető igénybe, ami kúránként 15 alkalmas gyógykezelést jelent.