Sárvár fürdő, szállás, 5 legjobb program

Sárvár a nyugati országrész egyik „termál-fővárosa”. A gyógyfürdő mind a hazai, mind a külföldi vendégek egyik kedvelt célpontja. Ennek köszönhetően nemcsak a fürdő, hanem a város is érdekes helyeket, programokat tartalmaz.

Sárvári fürdő

Magyarország egyik legjobb fürdőjének tartják, amely gyógyfürdő, élményfürdő, aquapark és wellnessközpont is egyben. Elkülönítve van a gyógyfürdő és a családi fürdő, így az örökmozgó kisebbek és pihenni vágyók nem zavarják egymást.

A Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő háromszintes, amelynek alsó szintjének nagy része az öltözőké. Itt található ezenkívül a fitnesz és wellness centrum. A földszinti részen a már említett gyógy- és családi fürdőn kívül az étterem, gyógyászat és a szaunavilág is itt helyezkedik el. Az emeleten tágas pihenőkben lehet lazítani.

Sárvár Wellness

A strand rész nagy területen helyezkedik el. Találunk hullámmedencét, gyerekmedencét, fejesugró öblöt és egy nagy versenycsúszdát is. Utóbbinál csak óvatosan, a végén nagy sebességre gyorsulva csúszunk bele a medencébe.

A szaunavilágban sokféle kabint találunk: infraszauna, többféle finn szauna, két aromakabin és két gőzkamra. Elmaradhatatlan a Kneipp-medence és a jéghideg csobbanómedence. A nyugati szokáshoz hasonlóan a szauna fürdőruha nélküli terület!

Milyen betegségekre van jó hatással a sárvári gyógyfürdő?

  • mozgásszervi betegségek
  • légúti betegségek
  • nőgyógyászati gyulladásos betegségek
  • sportsérülések utókezelései
  • neurológiai tünetegyüttesek
  • izomfájdalmak

Sárvár szállás

Sárváron található szállásokért: Kattints ide

Sárvári Kalandpark

A gyógyfürdő mögött található, ahol többek között 120 állásos erdei drótkötélpálya, 10 méteres mászófal, légpuska lövészet, íjászat várja a gyerekeket.

A különböző korosztályoknak is megvannak a megfelelő játékok. A 3-6 év közöttieknek is van két kötélpálya, valamint három az iskolás korúaknak. De van felnőttek számára is kialakított kötélpálya.

Nádasdy-vár

Sárvár központjában áll az épségben megmaradt középkori vár.

A várban található a Nádasdy Ferenc Múzeum, ahol az ország egyetlen huszárkiállítása látható. Ez a Nádasdy huszárezred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernem évszázadait, egyenruháit, fegyvereit, hétköznapjait.

Emellett a vár dísztermét is érdemes megtekinteni, mivel hazánk egyik legszebb belső tere.

Az udvarban remek akusztika és hangulat uralkodik, koncerteket is tartanak ott.

Csónakázó-tó

A kalandpark mellett a 9 hektáros tó várja a természetet kedvelőket. Lehetőség van csónakázásra vagy vízibiciklizésre, de télen korcsolyázás miatt lehet igénybe venni a tavat.

A csónakázó tavat belevették az Országos Kéktúra útvonalába is, mivel hangulatos sétákat lehet tenni a tó körül, a hidakon át.

Sárvár hotel

Sárváron található hotelekért: Kattints ide

Arborétum

A várral szemben, még a belvárosi részen található ez a 9 hektáros zöld terület, amely hazánk egyik legrégibb növénygyűjteménye.

Két részre osztható az arborétum: egyik a klasszikus angolpark, másik a tölgyfákkal borított ligeterdő.

Népszerű sárvári programok

A Nádasdy-várnál már említettük, hogy zenei előadásokat is tartanak ott. Két koncertsorozat is népszerű. Júniusban a Sárvári Fúvószenei Fesztivál, augusztus első hétvégéjén pedig Vármeeting Sárvár okán gyűlik össze rengeteg ember.

Júliusban kerül megrendezésre a Nádasdy Történelmi Fesztivál, ami a török kori magyar királyság vitézeinek és polgárainak életét mutatja be játékos, könnyed, közérthető formában.

Augusztus közepén a Nemzetközi Folklórfesztivál kínál programot. A több mint három évtizedes fesztiválon több ország képviselteti magát, ahol igényes zenei, táncos műsorokat láthatnak a látogatók.

A Simon-Júdás vásárt október végén rendezik, ekkor a fürdőtől indulva Sárvár főutcája kilométerekre kirakodóvásárrá változik. Aki már volt, elmondhatja, hogy itt szinte minden megtalálható.

Sárvár Hotel– Közeli szálláshelyek

Kedved kaptál, hogy ellátogass Sárvárra?

Nézd meg szállásajánlatainkat


Nyugdíjas csomag a Harmónia Hotelben
★ ★ ★

Fürdővárosok szálláshelyei


Szenzációs Senior Akció
★ ★ ★ ★

Fürdővárosok szálláshelyei