Zalakaros látnivalók, programok, szállások

A Zalakaros Fürdő hazánk egyik leglátogatottabb termálfürdője, amely közelében szállások egész sora található. Ám Zalakaros és környéke látnivalókban, programokban is gazdag! Ezért nemcsak fürdőzni, hanem akár hosszabb időre is érdemes ellátogatni Zalakarosra!

Zalakarosi fürdő

A fürdő nemcsak gyógyfürdő, hanem élményfürdő és csúszdás aquapark is egyben. Ezek miatt is nagyon népszerű a hazai és a külföldi vendégek körében. Összesen 20 medence, 9 csúszda és 6 szauna található.

A közel 2500 méterről feltörő 96 fokos fürdő gyógyvize nagyon különleges. Mégpedig azért, mert a jód-, bróm-, fluor- és a kéntartalma is magas, ami egyszerre nagyon ritka. A kén miatt lehet érezni azt a fura szagot a fürdőben.

Bőrbetegségek, emésztőrendszeri, idegrendszeri, légzőszervi-, mozgásszervi, nőgyógyászati és szív- és érrendszeri betegségek esetén hatásos a zalakarosi fürdő gyógyvize.

A beltéri élménymedencében több mint 20 különböző vízi attrakciót próbálhatunk ki. Ilyen a vadvízi sodrás, vízernyő, álló-, ülő és fekvő vízi masszázs, nyakzuhany, pezsgőfürdő.

A gyerekek számára egy beltéri gyermekvilág van, ahol többszintes élménymedence és vízijátékok is várják a kisebbeket. Ezenkívül három, eltérő fokozatú csúszdákon is szórakozhatnak a kicsik.

Májustól szeptemberig strandfürdő is üzemel, ahol hullám- és családi medencében lehet élvezni a vizes dolgokat. Legkedveltebb a családi csúszdapark, ahol három különböző nehézségi fokozatú csúszdán, 6 pályával hívja kalandra kicsiket és nagyokat egyaránt.

A wellness rész a gyógycentrum épületében és a hozzá tartozó csendes, elszigetelt kertben található. A szaunarész tereiben egy rönkszauna házikó, gőzfürdő és aroma szauna várja a vendégeket. A szauna tartozéka természetesen a merülő dézsa és a jégadagoló.

A súlyzós edzéseket szeretők sem maradnak edzés nélkül. A fitneszteremben kondigépek egész sora várja a vendégeket.

 

Zalakaros és környéke látnivalók

Zalakarosi kertmozi

A központban található a fedett kertmozi, amely nyaranta működik.

Egy esti programnak tökéletes. Kicsit retró hangulata van, de ha pár napot ott töltünk, egy filmre mindenképp menjünk el!

 

Kápolnapusztai bivalyrezervátum

A rezervátumban hazánkban a legnagyobbnak számító, látogatható bivalyállomány látható.

A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja.

Az állatok megfigyelésében távcső és kilátó segíti a látogatót. Téli időszakban a bivalyok az istállóban látogathatók meg.

Az egész évben nyitva tartó rezervátumon 800 méteres, kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja.

Az istállóban régi fényképek és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be.

 

Zobori Élmény Park

Zalakarostól észak felé 13 km-re található, ahol a hegyoldalról már a kilátás is nagyon szép. Van kültéri és beltéri része is.

Bent csúszdapark várja a kicsiket: szivárvány csúszda, labdamedencés kék csúszda és a szabadesést felidéző piros adrenalin csúszda. Az ovis-bölcsis korosztály számára pedig beltéri játszóház van kialakítva.

A nagyobbakat szabadulószoba, 3D exojet, VR-zóna és 4D mozi szórakoztatja.

A baba-mama szobában pelenkázó, etető sarok, bébi étel melegítési lehetőség, pihenő található. Így a kisbabás anyukák is bátran elindulhatnak a kalandparkba a nagyobbakkal.

A kinti részen az egyik legnépszerűbb a hófánk. Itt villámgyors egyenes pálya végén katapultálva repülsz a levegőben, majd egy óriás érkező matracra huppansz.

Másik fő attrakció a hullámvasút, ami hazánk egyetlen hullámvasútja 400 méter hosszú pályával.

A csónakcsúszdán csónakkal száguldhattok le a kanyargó, kalandos csúszdapályán. Szintén itt található csak ilyen idehaza.

Aki bátor, az kipróbálhatja a kötélpályát. Speciális felszereléssel (sisak, heveder) biztonságos körülmények között lehet nekivágni a változatos ügyességi akadályokból álló két szintes oszlopbirodalomnak.

Ezenkívül található még dodzsempálya, óriáshinta, vizes játszótér, vízi dodzsem és óriás száraz csúszda.

 

Kis-Balaton

Hazánk egyik legkülönlegesebb tája, amelyet a 200 évvel ezelőtti természetes állapotába állították vissza.

A méltán nevezetes madárvilágának legismertebb szereplői a gémfélék: ide tartozik a természetvédelem címermadaraként „elhíresült” nagy kócsag, a nála kisebb termetű kis kócsag, a szürke gém és a bronzos árnyalatú vörös gém.

Legtöbbször látogatott helye a Kányavári-sziget. A szigethez kiépített út vezet, melynek végén parkoló fogadja az autóval ideérkezőket.

A kis szigetre egy különleges fahídon át érkezünk. A szigeten kialakították a Búbos Vöcsök tanösvényt, amely 15 állomásból áll és kb. 1,5 km hosszú. Az információs táblák a Kis-Balaton madárvilágát mutatják be.

Ezenkívül két kilátó, valamint a kisebbeknek egy játszótér is található.

 

Fenyvespusztai állatsimogató

Gyerekek számára egy kihagyhatatlan program, ahol közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a szelíd állatokkal. Lehetőség van etetni is őket.

A kicsiknek biztos nagy élmény lesz a pónilovaglás, kicsi szamár ölelgetése, nyuszi-, báránysimogatás és a kecskegidákkal való játék.

Külön üdvözlendő, hogy az állatsimogató családi vállalkozásként működik, így még bensőségesebb hangulatú helyszín!

 

Zalakaros programok, fesztiválok

Kannavirág Fesztivál

Zalakaros jelképe a kannavirág, az égővörös tündöklő növény köré épül a szépségkirálynő választás és a fesztivál.

Július elején borul virágba a zalai fürdőváros, több ezer kannavirág díszíti a köztereket. A város jelképe köré épülő fesztivál egyik legnevezetesebb programja a szépségkirálynő választás.

Ilyenkor Gyógyfürdő téren zenés előadások, kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a vendégeket!

 

Zalakarosi Bornapok

Nem maradhat ki a programból az augusztus elején tartott 4 napos borfesztivál.

A finom borokat kínáló borházak mellett zenei előadások és kirakodóvásár színesíti a programot.

 

Szent István Napok

Augusztus 20-a körül nem maradhat el az államalapítást ünneplő programsorozat sem. Népszerű előadók lépnek fel ebben az időszakban.

 

Zalakarosi Városi Napok

A Város Napja júliusban, Anna-nap környékén kerül megrendezésre, a város védőszentje Szent Anna.

Tűzijáték, sztárfellépők, kézműves vásár, borházak várják az érdeklődőket!