Amivel nagyot nyerhetsz: Szenior utazási szokások

A hétköznapok töltésében gyakran számítunk a szenior korosztályra, hiszen nem akadályozza őket a munka, a gyerekek kirepültek már, így szabadon utazhatnak az év bármely szakaszában. Az Akomo piackutatása során 55+ korosztályt szólaltattunk meg utazásról, szobafoglalásról, akadálymentesítésről, amelynek eredményei a következőképpen alakultak.

 

 

A megkérdezettek javarészt fürdővárosokba utaztak, továbbá családlátogatás céllal keltek útra. A korosztály tekintetében 50% 55-65 év közötti, a másik fele pedig 65-75 év közötti volt. 

A szálláshelyen a jó minőségű matrac fontosságát emelték ki, amit a gyógykezelések helyben elérhetősége követett. 

A válaszadók 83% jelezte, hogy nem igényel akadálymentességet. A szobafoglaláshoz legtöbben a telefonos megkeresést jelölték meg. A kuponos oldalak egyáltalán nem szerepeltek a listán.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mennyire „hűségesek” az adott szálláshelyet illetően. Az esetek 50%-ában a kínált szolgáltatások alapján választottak, amíg több mint 16% jelezte, hogy mindig ugyanoda megy. Az ár 34% számára volt döntő fontosságú. 

Mivel a tömegközlekedés a nyugdíjasok számára díjmentes, így nem meglepő, hogy a válaszadók fele vonattal vagy busszal közlekedik. 

Az alábbi táblázat pedig azt mutatja, hogy milyen arányban utaznak egyedül avagy csoportosan. 

 

A fizetési szokások pedig így alakultak.